Brasschaat 2012 hekelt het beleid voor de cultuurzalen de Sint-Jozefskapel en de Ruiterhal

In de gemeenteraad van 25 januari 2016 interpelleerde oppositie-raadslid van Brasschaat 2012, llya De Roey, over de lakse en vage gebouwenpolitiek. In 2015 adviseerde de gemeentelijke cultuurraad al het college over de toekomst van de Sint-Jozefskapel, de prachtige neo-gotische tentoonstellings-ruimte gelegen aan de Augustijnslei. ” Deze ruimte biedt een heel mooi kader voor tentoonstellingen, lezingen en klassieke concertjes, … maar dreigt verloren te gaan” aldus raadslid Ilya De Roey: “De gemeente wil immers de hele site ook nu weer ten gelde maken zonder duidelijk te zijn over de toekomstige bestemming van de Sint-Jozefskapel”. ” De cultuurraad wil dat de kapel in het bezit en in het beheer blijft van het cultuurcentrum Brasschaat en dat wil onze fractie ook kost wat kost behouden”.  “Het college blaast tegelijk warm en koud: ze beweren dat de kapel in deze legislatuur niet verkocht zal worden, maar blijft in het ongewisse over het  toekomstige beheer ervan”.

Brasschaat 2012 blijft op z’n hoede en zal de zaak van dichtbij opvolgen. De gemeente heeft immers al heel wat waardevol erfgoed en culturele infrastructuur ( Oude Pastorie, de Rozenhoeve, …) verkocht, we zouden het een ramp vinden moest de Sint-Jozefskapel hetzelfde lot beschoren zijn. Kunst en cultuur staan blijkbaar niet in de top tien van het gemeentebestuur.

De Ruiterhal wordt in navolging van jeugdhuis Hob Nob stilaan ook een soapserie: de noodzakelijke werken aan het dak zijn van 2015 naar 2017 uitgesteld, loshangende en vallende isolatieplaten ten spijt. Het schepencollege zou meer aandacht moeten hebben voor het onderhoud van gemeentelijke infrastructuur en noodzakelijke werken niet op de lange baan schuiven.

Ilya De Roey
 raadslid Brasschaat 2012
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *