Een fietssnelweg voor Brasschaat?

In het PRUP (provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan) Het Leeg-Rietbeemden is een fietssnelweg voorzien naast de hoge snelheidslijn. Het grootste deel van deze fietssnelweg ligt op grondgebied van de gemeente Schoten. Een belangrijk stuk kan gerealiseerd worden op grondgebied van de gemeente Brasschaat, nl. het stuk dat achter de Brasschaat Open Golf & Country Club loopt. Op deze manier wordt het station Noorderkempen vanuit Brasschaat op een vlotte manier bereikbaar met de fiets. Daarom vroeg fractieleider Steven Broos (Brasschaat 2012) naar de plannen van het Brasschaatse gemeentebestuur. Hij hoopt dat zij het voortouw nemen om deze fietssnelweg (gedeeltelijk) te realiseren.

Schepen Dirk de Kort antwoordde dat bij het bezoek van de provinciegouverneur aan onze gemeente dit onderwerp werd besproken. Er is dan ook opdracht gegeven aan de gemeentelijke en provinciale (mobiliteits)diensten om dit dossier vlot te trekken.

Gemeenteraadslid Broos stelt dat hij enige tijd geleden dit pad gedeeltelijk is afgereden en dat door de ondertunneling van enkele bruggenhoofden over de autostrade de fietsafstand tussen het kruispunt van de Bredabaan-Zwaantjeslei en de wijk het Leeg-Rietbeemden gemakkelijk 2 kilometer korter kan worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *