Schildpadden en vissen delen het zelfde lot in Brasschaat

De aannemer wijst naar de onderaannemer en toen was er nog een pomp die zo hard maalde dat plots de vijver in het park van Brasschaat sneller leeg was dan voorzien. Met als gevolg dat het gemeentebestuur niet naar complimenten kon vissen met betrekking tot het onderhoud van de vijver.

Daarover gooide Rudi Pauwels van Brasschaat 2012 een visje uit op de gemeenteraad.

Bleek dat het bestuur met de zaak erg verveeld zat.  Meer dan 1 ton vis werd het slachtoffer van verstikking, een andere 500 kg had meer geluk en werd enerzijds door bereidwilligen en gemeentelijke diensten over gezet in de vijver aan het boothuisje en anderzijds correct afgevist door de onderaannemer.

En wat met de waterschildpadden wilde Rudi Pauwels nog weten. Die hebben het onheil van het wegtrekkende water voelen aankomen en verscholen zich in het slib.  Deze modder maakte nu juist deel uit van de onderhoudswerken aan de vijver en moest opgeruimd worden. Onzichtbaar als de schildpadden waren, werden ze samen met het slib verwijderd en gedeponeerd op een voorlopige stortplaats.  Hoeveel er deze handeling hebben overleefd is een raadsel, maar het ergste kan gevreesd worden.

Er zijn nu PV’s opgesteld waarmee aannemer en onderaannemer in gebreke zijn gesteld en zo kan een procedureslag beginnen.  Wie er uiteindelijk achter het net gaat vissen zal nog moeten blijken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *