Een déja vu: opnieuw een openbaar onderzoek dat moet overgedaan

Nog maar een goed jaar geleden moest het openbaar onderzoek over de Rozenhoeve overgedaan worden omdat de termijn van het onderzoek één dag te kort was: een mistelling blijkbaar.

Nu is het weer van dat. De Sociale Bouwmaatschappij ARRO diende een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning in voor het bouwen van 17 sociale koopwoningen in de Nieuwe Heide. Het openbaar onderzoek werd gehouden van 28 september tot 27 oktober. Er werden heel wat bezwaarschriften ingediend. Maar wat blijkt nu? Het hele onderzoek moet overgedaan worden want in het dossier dat door de burgers kon ingekeken worden ontbrak een stuk : de archeologienota.

Dus wordt een nieuw openbaar onderzoek gehouden van 23 november tot 22 december. Spijtig genoeg moeten diegenen die vorige keer een bezwaar hebben ingediend, dit bezwaar hernieuwen of eventueel aanvullen.

Afwachten nu wat de uitkomst zal worden van dit openbaar onderzoek en vooral of de gemeente een en ander rond krijgt voor 1 januari, de datum waarop de huidige reglementering inzake sociale koopwoningen ophoudt te bestaan.

Hugo Dirks, gemeenteraadslid voor Brasschaat 2012
Tel: 0497 84 44 99
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *