De kwestie van het City Bin laden

Wat voor type huisvuilcontainer heb je en hoeveel laadvermogen heeft die? Of zeg mij welke container je hebt en ik zal je zeggen wie je bent.

Op de gemeenteraad vernemen we dat huisvuilrecipiënten voor het restafval broertjes en zusjes hebben. Grote broers zijn de containers van 240 en 120 liter. Dan kwam er dat ongelukje: de container van 60 l, maar door vals te spelen met zijn omvangrijke bodem bleek die even hoog uit te vallen als die van 120 l. Als bijkomende mogelijkheid heb je nog de oranje zakken van 60 of 30 liter. En nu is er klein zusje op komst van 40 liter.

Een blijde geboorte? De kleine telg is bedoeld voor mensen die op een appartement wonen of kleiner behuisd zijn. Het recipiënt is indentiek qua vorm aan de groene City Bin, maar zal grijs van kleur zijn. Het kan aangeschaft worden aan € 22,50.

Moet men de Brasschaatse burger op kosten jagen, vroeg Rudi Pauwels van Brasschaat 2012 zich af. Sinds de omschakeling van de groenophaling waarbij de GFT-fractie terug in eenzelfde container mocht, staan vele groene City Bins doelloos in kelders, garages en tuinhuisjes. Niet dat ze niet meer mogen gebruikt worden, maar vele Brasschatenaren gebruiken nog enkel hun grote groene container van 120 of 240 liter. Laat de overbodig geworden City Bins dan dienen als restafvalcontainer, stelt Rudi Pauwels voor. Mits een duidelijke aanduiding op het deksel en de aangebrachte retributiesticker moet het voor de ophalers mogelijk zijn om het verschil in inhoud op te merken.

Er werd beloofd het voorstel te bekijken. We kijken uit naar het besluit.

Rudi Pauwels
gemeenteraadslid Brasschaat 2012
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *