N-VA en CD&V schaffen wijkbabbels af

Brasschaat 2012 had de bui zien hangen. Reeds op de gemeenteraad van februari 2017 ondervroeg raadslid Hugo Dirks de waarnemend burgemeester over het afschaffen van de wijkbabbels. Samen met de schepen voor communicatie (beiden N-VA) werd dit in alle toonaarden ontkend. Integendeel, er werd zelfs gesteld dat in 2018 alle wijkbabbels zouden plaats vinden vóór juni 2018, om uit het vaarwater van de gemeenteraadsverkiezingen te blijven.

Nu zijn we meer dan een jaar verder en wat blijkt: de wijkbabbels zullen niet plaatsvinden in 2018. Brasschaat 2012 is verontwaardigd dat er in plaats daarvan twee infomarkten doorgaan in de Ruiterhal, centraal in de gemeente. Steven Broos, fractieleider van Brasschaat 2012, stelt onomwonden dat het absurd is: “De twee meerderheidspartijen (N-VA en CD&V) doen wel alle moeite van de wereld om naar de wijken te trekken om kiezers te winnen, maar aan de andere kant de communicatie met de burger via de wijkbabbels afschaffen. Conclusie: kijk naar mijn woorden maar niet naar mijn beleidsdaden!”

Met deze beslissing wordt een beleidspunt van de coalitie van 2000-2006 afgeschaft. SP.a, Groen, Spirit (het huidige Brasschaat 2012) en CD&V beslisten toen om naar de wijken te gaan zodat er meer persoonlijk contact met de burger is. Toenmalig schepen Wim Van der Steen organiseerde dan ook met veel trots de eerste wijkvergaderingen. De burger voelde zich meer betrokken bij het beleid. Brasschaat 2012 kiest voor een warm menselijk contact en niet voor de kille digitale afstandelijkheid.

Steven Broos
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *