Controle op uitstoot biomassainstallatie

Laat ons metingen uitvoeren, vroeg Rudi Pauwels van Brasschaat 2012 op de gemeenteraad. Het nieuwe gemeentehuis is in gebruik genomen en binnen enkele maanden zal de biomassainstallatie operationeel worden.

Laat dit nu nog enige bezorgdheid teweeg brengen. De theorie ligt op tafel: de uitstoot van CO en NOx zou minimaal zijn, die van fijn stof nihil.

Rudi Pauwels pleitte ervoor om de theorie aan de praktijk te toetsen. Een onafhankelijk organisme onder de arm nemen en metingen, m.b.t. de luchtkwaliteit laten uitvoeren ter hoogte van het nieuwe gemeentehuis in de Verhoevenlei. Dit zou zo vlug mogelijk moeten gebeuren en zeker voor de ingebruikstelling van de installatie om dan te herhalen in het voorjaar van 2019. Zo komen we in het bezit van concrete betrouwbare gegevens.

De huidige meerderheid ging mee in het verhaal van Brasschaat 2012 en antwoordde positief op de vraagstelling van Rudi Pauwels. De resultaten van het onderzoek zullen terug gekoppeld worden aan de gemeenteraadsleden en aan de Brasschaatse burgers.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *