BRASSCHAAT 2012 ZET EEN VREDESBOOM OP

Raadslid Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) bracht tijdens de gemeenteraadszitting de vredesboomplantactie van het Agentschap voor Natuur en Bos onder de aandacht.

Het agentschap had alle gemeenten in 2017 al opgeroepen om op 11 november 2018 een vredesboom te planten n.a.v. het slot van de activiteiten die vier jaar lang plaats vonden in het kader van “honderd jaar Eerste Wereldoorlog”.

Rudi Pauwels wees erop dat er reeds 231 lokale besturen zich voor het initiatief hadden ingeschreven en dat Brasschaat op die lijst ontbrak. De vraag van Brasschaat 2012 lag dan ook voor de hand en werd positief beantwoord.  Ook Brasschaat gaat nu een vredesboom planten. Om het aspect vrede nog enige symboliek mee te geven; stelde Rudi Pauwels nog voor dat alle fractieleiders gezamenlijk de schop in de grond zouden steken bij het planten van de boom.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *