Brasschaat 2012 wil stijlvol en diervriendelijk feesten

Brasschaat zal vanaf 2019 voortaan feestvieren op een stijlvolle en diervriendelijke en dus geluidsarme manier.

Raadslid Inge Hermans (Brasschaat 2012) is verheugd dat de meerderheidscoalitie tijdens de zitting van de gemeenteraad instemde op haar voorstel om voortaan in Brasschaat op alle festiviteiten en evenementen waar vuurwerk aan te pas komt, de diervriendelijke variant te gebruiken.

Volgens raadslid Hermans een stap in de goede richting om tegemoet te komen aan de bezorgdheid van vele Brasschaatse dierenvrienden.

Traditioneel vuurwerk produceert al vlug 170dB terwijl diervriendelijk vuurwerk kan knallen met 85dB …een halvering van het aantal decibels brengt volgens raadslid Hermans ook al minstens de helft van het dierenleed naar beneden terwijl de kwaliteit van het vuurwerk dezelfde zal blijven.

Verder verkreeg Brasschaat 2012 ook het engagement en de belofte van het college dat er een grote sensibiliseringscampagne naar de Brasschaatse burger zal worden georganiseerd zodat er in de toekomst vurige, veilige en onbezorgde feesten kunnen plaatsvinden in Brasschaat.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *