Gemeenteraadslid Steven Broos neemt ontslag

Na 25 jaar actief te zijn geweest in de Brasschaatse gemeentepolitiek nam Steven Broos vanavond ontslag als gemeenteraadslid. Na iets meer dan 2 legislaturen geeft Broos de fakkel door. ’Soms moet je drastische keuzes maken. Volgend academiejaar wil ik terug gaan studeren. De combinatie gezin, werk, politiek én studeren is onmogelijk. Vandaar deze keuze.’

Steven zal na een schakeljaar starten aan de masteropleiding Opleidings- en Onderwijsweten-schappen aan de Universiteit Antwerpen. ‘De kennis van deze opleiding kan ik dagelijks toepassen als directeur financiën en organisatie van het Sint-Eduardusinstituut in Merksem.’

Steven Broos stapte in 1994 in de politiek. Als toenmalig Vlaams Parlementslid vroeg ik hem om mee in een vernieuwingsproject te stappen in Brasschaat. Steven was toen voorzitter van de jeugdraad en groepsleider van scoutsgroep Jobertus. Later werd hij 10 jaar lang voorzitter van VU-ID. In 2000 kwam hij voor de eerste keer op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd toen vanop de 7de plaats net niet verkozen, maar als voorzitter was hij betrokken bij de beleidsdeelname van VU-ID met als schepen Wim Van der Steen. In 2006 werd hij verkozen als gemeenteraadslid en sinds 2012 was hij fractieleider van Brasschaat 2012.

Meer dan twaalf jaar heeft Steven een ontzettende werkkracht en gedrevenheid getoond in de gemeenteraad. Toch werd hij nooit verbitterd of cynisch als oppositieleider. Hij tilde de Brasschaatse gemeenteraad naar een hoger niveau.

Steven heeft als lijsttrekker en fractieleider Brasschaat 2012 op de kaart gezet en uitgebouwd tot een constructief-kritische lokale politieke groep.

Voor ons is dit een aderlating. We verliezen een talentvol, hardwerkend en geëngageerd boegbeeld.

Maar ook voor Brasschaat is dit een verlies. Steven bouwde in de loop der jaren een ontzaglijke dossierkennis op, groter dan die van vele schepenen.

Steven wordt als gemeenteraadslid opgevolgd door Kasper Vanpoucke.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *