Speech Inge Hermans Tijdens Actie Tegen Uitdoofscenario

Vrienden, kameraden,

Hier staan we dan…compleet verontwaardigt , boos en…vooral..  geshockeerd over de plannen die vanavond zullen voorgelegd worden op de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn met betrekking tot het voorstel van uitdoofscenario van de poets-en karweidienst.

Deze diensten werden destijds  met de meest nobele doeleinden en geheel volgens de OCMW wetgeving, namelijk, “hulpbehoevenden de hand te reiken” ,  opgericht !

Tegelijk, maakten die diensten van Brasschaat, een zorgzame en een warme gemeente waar er steeds naar gestreefd werd élke burger  een gevoel te geven “ er niet alleen voor te staan” en te mogen rekenen op een sterke ploeg van gemotiveerde medewerkers.

Déze diensten worden nu door de meerderheidspartijen, gehéél schaamteloos benadert als een koel berekende “besparingspost”, voor het bestuur, een uitdaging waarbij de eindcijfers tellen, waarbij  targets moeten behaald worden… hoe de médewerkers zich daarbij voelen is voor deze partijen geen issue…bewijs geleverd !

De tijd dat NVA en OpenVLD besteedden aan die droge analyses en berekeningen, had men béter gebruikt om de OCMW wetgeving er eens op na te lezen , waar trouwens zéér duidelijk in art. 1 en art. 57,  informatie staat wat de “exacte kernopdrachten zijn van een OCMW en een lokaal bestuur”

Het organiseren van een Poets-en karweidienst horen daar absoluut BIJ !!

Beste mensen, jullie éérgevoel,  jullie trouwheid, jullie beroepseer,  jullie engagement, jullie professionaliteit werden zonder blikken of blozen door de meerderheidspartijen aan de kant geschoven voor een besparing van € 361.483……Pikken we dit ????

En wat met al die klanten die nog niet “mochten” ingelicht worden? Ze bouwden een jarenlange vertrouwensband op met jullie, “de” medewerkers en het OCMW ? Hoe kan men jullie vragen om te doen alsof er niets gebeurt? ….Hoe kan en durft men van jullie vragen te doen alsof jullie neus bloedt terwijl jullie harten sinds een week hevig bloeden?

Dat wat ze zelf praktiseren niks zeggen en te doen of alles ok en onder controle is, vragen ze nu aan het personeel om dit schaamteloze gedrag over te nemen !!! Kan tellen als bestuur….

Jullie als directe medewerkers hebben een cruciale rol vervuld, in sommige gevallen een betrouwbare tussenpersoon geweest en signalen kunnen opvangen…

De meerderheidspartijen gaan ervan uit dat die expertise en die speciale vertrouwensband , zonder énig probleem door de privé kan en zal overgenomen worden…kameraden, dit laat nog maar eens duidelijk zien hoe goed het empathische gevoel van onze bespaarders ontwikkeld is…

Het huidige bestuur heeft in “een mum van tijd” in zijn donkere achterkamers , zonder énige vorm van overleg, een beslissing genomen over de directe toekomst van een 60 tal geëngageerde werknemers uit poets- en karweidienst.
Zulke houding spreekt boekdelen over wie nu Brasschaat “bestuurt” of kan men ondertussen spreken van “dicteert” of “tiranniseert”!!

Brasschaat 2012 zal tegen zulk plan van sociale afbraak en uitverkoop van sterke betrouwbare werkkrachten, jullie steunen door  vanavond overduidelijk “tégen” te stemmen !!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *