Brasschaat 2012 wil fietsstraat verwerven in Werverbos!

Brasschaat 2012 zou graag van Werverbos een fietsstraat maken. Deze woonstraat is vooral tussen Dullingen en Ploegsebaan erg smal, slechts 3,2m en omgeven door paardenweiden en de daarbij horende ruiters. Uitwijken is niet overal mogelijk door bomen of grachten.

Werverbos kruist de antitankgracht met naastliggend fietspad en er passeert een wandelknooppunt van Toerisme Vlaanderen.

Ook de school, De Leerexpert, is vlakbij. Leerkrachten wandelen er met leerlingen, met of zonder rolstoel. Reken daar de lokale schoolgaande jeugd en honden met baasje bij en er passeren op een dag wel wat zwakke weggebruikers.

Het is in deze straat dus echt nodig de zwakke weggebruiker te faciliteren en sluipverkeer richting containerpark te ontmoedigen, aldus Lisa Buysse, raadslid Brasschaat 2012. Een inhaalverbod van motorvoertuigen ten opzichte van fietsers en maximumsnelheid 30 km per uur, de belangrijkste eigenschappen van een fietsstraat, zouden hierbij kunnen helpen. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *