Illegale troep in Brasschaat

Een verroeste citerne, oud ijzer en afgedankte plastiek flexibels, een verdachte ton… Het lijkt wel een industriële site, maar niets is minder waar. Het verhaal rond de firma Hens lijkt wel eindeloos. Al jaren wordt een juridische procedureslag gevoerd. Onlangs heeft de Raad van State een tijdelijke vergunning van Hens/Revabo vernietigd. Hierdoor komt het bedrijf zonder vergunning te staan en moet het zijn activiteiten stopzetten. Maar Hens, zij kunnen ongestoord verder gaan. Er wordt hen geen strobreed in de weg gelegd door de verantwoordelijke overheid.

Gemeenteraadslid Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) vroeg op de gemeenteraadszitting waarom het gemeentebestuur niet optreedt en handhaaft. Het antwoord was laconiek: “de zaak komt in maart op tafel bij de minister en we zullen wel zien wat er beslist wordt.” En ondertussen mogen de activiteiten van het bedrijf, die nu illegaal zijn, verder gezet worden.

Dit is toch de wereld op zijn kop meent Rudi Pauwels: “het is net alsof je morgen je rijexamen aflegt en niet slaagt. En dat men in de wetenschap, dat je twee maand later terug examen moet afleggen, dan zegt: rij ondertussen maar verder, het mag wel niet, maar doe maar”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *