Gekleurde wateroverlast

Of het nu paars is, magenta of violet, verdacht is het sowieso.

Rudi Pauwels van Brasschaat 2012 maakt zich zorgen over foto’s die hem ter beschikking werden gesteld.  Het fotowerk is afkomstig van op de site Hens/Revabo aan de Brechtsebaan te Maria-ter-Heide.  Op de kiekjes is te zien dat het water in een van de putten een verdachte purperachtige kleur heeft.  Opzoekingswerk en raadpleging leert ons dat het hier kan gaan om een lood/cadmium-vervuiling al zal labo-onderzoek dit verder moeten uitwijzen.

Rudi Pauwels heeft de waarnemend burgemeester, de schepen van ruimtelijke ordening en de algemeen directeur gevraagd om deze zaak met de nodige ernst te bekijken en een onderzoek in te stellen. Natuurgebied moet beschermd en gekoesterd worden, aldus nog de fractieleider van Brasschaat 2012.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *