Meerderheid rijdt brokkenparcours op gemeenteraad

Is de waarnemend burgemeester en het schepencollege aan vakantie toe? Wordt het allemaal een beetje teveel?

Toegevoegde punten van de oppositiepartijen die tijdig werden ingestuurd en maar nipt, en na veel discussie, de agenda haalden, eentje haalde de agenda niet want was blijven steken in een mailbox, de live stream zal eerlang terug naar af worden gestuurd, een verslag van een extra gemeenteraad (waarop slechts 7 punten stonden) dat nog niet klaar is, een procedure rond de verkoop van de pastoriewoning op de wijk Driehoek die niet volgens de regelgeving zou worden gevolgd te worden, een dossier van 168 blz. dat te laat, enkele luttele uren voor de zitting, op de agenda werd gezet… een greep uit de gang van zaken op de gemeenteraad.

Geen toonbeeld van goed bestuur en organisatiebeheersing. Brasschaat 2012 en andere oppositiepartijen lieten dit brokkenparcours niet zomaar passeren en wezen de Brasschaatse meerderheid op hun verantwoordelijkheid en op de vrijwaring van de rechten van de gemeenteraadsleden.

In een lichte sfeer van chaos werd het punt dat de agenda niet haalde toch toegevoegd, werden de punten van pastorie Driehoek en het dossier van 168 blz met betrekking tot de jaarrekening van het zorgbedrijf van de agenda afgevoerd en werd gewezen op het feit dat de wetgeving er voor iedereen is ook voor het schepencollege van Brasschaat. Het hoeft geen verdere uitleg dat de sfeer op deze laatste gemeenteraad voor de vakantie geen geweldig peil haalde.

Hopelijk brengt die vakantie soelaas en enige rust. Men is er blijkbaar aan toe, maar dat biedt geen excuses voor de aanvulling van een flaterboek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *