Kaalkap Berrelei in Maria- Ter- Heide

Het kappen van grote bomen in Brasschaat gaat lustig verder. De bomen aan de Oude baan (de zogenaamde “groene hoek”)  die moesten sneuvelen voor parkeerplaatsen, de mooie parkdreven, stukken groen achter het containerpark, de officierenwijk, de Kenislei die kaal stond tijdens de hittegolf. De lijst is lang. Te lang.

Nu zijn de 94 gote lindes in de Berrélei aan de beurt. Het gemeentebestuur gebruikt steeds hetzelfde riedeltje door te zeggen dat er toch nieuwe bomen worden aangeplant. Helaas worden 94 grote reuzen 82 kleine boompjes. Heel wat koelte tijdens de warme zomers gaat zo verloren, het is een achteruitgang op gebied van biodiversiteit en CO2-opslag.

Brasschaat 2012 stemde tegen deze kap. We moeten ervoor zorgen dat er vaker bomenbesparend gewerkt wordt, ook bij nodige rioleringswerken. Het gemeentebestuur moet dringend inzien dat elke boom telt en kappen enkel in uiterste nood gebeurt. We zijn de trotse, groene parkgemeente, laat ons dat zo houden.

Lisa Buysse, raadslid voor Brasschaat 2012, pleitte voor ingebouwde bewateringsslangen bij de aanplant van de nieuwe bomen. Zo kan de nazorg van de bomen efficiënter en met minder water gebeuren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *