De Belgen geven steeds meer geld uit aan Fairtrade

De Belgen geven steeds meer geld uit aan Fairtrade. Deze titel lezen we in het tijdschrift  “Metro”.

Op 7 oktober 2020 startte de jaarlijkse fairtradeweek en loopt tot 17 oktober.

Al vele jaren pleit Brasschaat 2012 ervoor dat ook Brasschaat er zou voor ijveren om een fairtradegemeente te worden.  In het Antwerpse is onze gemeente, samen met Schilde, de enige die dat nog niet is. Een negatieve benadering van het begrip Fairtrade zet al enkele legislaturen de toon.  Blijkbaar is dit niet “the cup of fairtradetea” van onze Brasschaatse meerderheidspartijen.  Begrijpe wie kan!

Meer informatie vind je op https://fairtradegemeenten.be/  Als je naar beneden scrolt krijg je daar de kaart van Vlaanderen te zien met in de provincie Antwerpen twee witte vlekken van niet-actieve-fairtrade-gemeenten.

Brasschaat 2012 wil de Brasschaatse witte vlek inkleuren en zal hiervoor blijven pleiten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *