Child Focus roept gemeenten op om samen te werken

Child Focus vraagt aan gemeenten om een samenwerkingsakkoord af te sluiten. Gemeenteraadslid Steven Broos las deze oproep in een nieuwsbrief van de FOD Binnenlandse Zaken. Deze oproep van Child Focus houdt in dat gemeenschapswachten kunnen worden ingezet bij een onrustwekkende verdwijning van een minderjarige. Op deze oproep hebben reeds 23 gemeenten ingeschreven. De gemeente Brasschaat heeft dit nog niet gedaan. Daarom vraagt Brasschaat 2012 dat deze samenwerking wordt aangegaan. De waarnemend burgemeester Verberck zegt dat het gemeentebestuur de modaliteiten van deze samenwerkingsovereenkomst eerst verder zal onderzoeken.

Gemeenteraadslid Broos vraagt om deze samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen in de hoop ze nooit te moeten gebruiken.

Steven Broos
fractieleider Brasschaat 2012
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *