Brasschaat 2012 doet geheugentest bij Brasschaats schepen voor sociale zaken

Op de gemeenteraadszitting interpelleerde Inge Hermans,  Brasschaat 2012, de bevoegde schepen voor sociale zaken naar aanleiding van een tweede veilingopbrengst.

Tijdens de vakantieperiode werden namens de gemeente Brasschaat en via de veilingsite Hammertime, een 300-tal loten aangeboden voor verkoop.

Deze onvoorziene meevaller bracht niet minder dan € 27.070 op.

Naar aanleiding van een eerdere verkoop op diezelfde veilingsite waarvan de opbrengst € 6000 bedroeg, agendeerde raadslid Hermans op de gemeenteraad van 27 april 2020 een toegevoegd punt waarin Brasschaat 2012 voorstelde om de opbrengst te gebruiken voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen.

Hermans vroeg of er reeds een oplijsting/inventaris bestond van mogelijks in de toekomst te verkopen goederen.

De Brasschaat 2012 fractie drong er tevens sterk op aan om van hun constructief voorstel een mooie traditie te maken en zo verder sociale initiatieven en kwetsbare doelgroepen van een extraatje te voorzien.

Los van de reactie van de schepen voor sociale zaken, dat € 6000 niet het verschil zou maken in vergelijking met de Vlaamse gelden die ze in Brasschaat mochten uitdelen, had ze geen weet van een bestaande inventaris en zag ze er het nut niet van in om er werk van te maken daar de gemeente zijn bestaande magazijnen had opgeruimd en niets meer te koop kon aanbieden.

De schepen voor sociale zaken beloofde, bij een eventuele volgende veiling, het voorstel van Brasschaat 2012 in het achterhoofd te houden. Deze belofte werd tijdens de gemeenteraadszitting door raadslid Inge Hermans uitvoerig getest 

Raadslid Hermans moest samen met haar fractiegenoten de spijtige vaststelling doen dat amper 4 maanden later, een veiling verder en 300-tal goederen lichter, het geheugenverlies zich ook op het lokale niveau verspreidde..

Helaas, geen € 27.070 als extra steun naar kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen maar rechtstreeks naar de Brasschaatse gemeentepot.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *